PROJECT

Project Noorderstaete

Bouw

In het hart van het project Noorderstaete ontplooit zich een ambitieuze visie, gedragen door Nexlab en LAOS. Samen zetten zij zich in om een voormalig kantorencomplex te transformeren tot een bloeiend wooncomplex, waarbij het welzijn van de toekomstige bewoners centraal staat.

Een opmerkelijk streven binnen dit project is de toewijding om maar liefst 60% van de woningen op sociale basis te verhuren. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar inclusiviteit en gemeenschapsopbouw in de omgeving. De overige 40% van de woningen variëren in grootte en indeling, van gebruikelijke appartementen tot ruimere verblijven die een breed scala aan bewoners aantrekken.

Centraal in het ontwerp staat het evenwicht tussen budgettaire discipline en het streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Nexlab, belast met de architectuur, en LAOS, verantwoordelijk voor het landschapsontwerp, hebben gezamenlijk de bestaande bloesembomen tot inspiratiebron genomen. Deze prachtige flora zal niet alleen het landschap sieren, maar ook als leidraad dienen voor de architecturale elementen.

In het ontwerpproces zijn er uitdagingen aangegaan om te voorzien in voldoende bergingsruimte, technische faciliteiten, installaties en een overvloed aan daglicht. Deze elementen zijn cruciaal om een comfortabele en goed functionerende leefomgeving te waarborgen voor alle toekomstige bewoners.

Een nauwe samenwerking met zowel de opdrachtgever als de lokale gemeente vormt de hoeksteen van dit project. Door open communicatie en betrokkenheid kunnen obstakels tijdig worden overwonnen en kan het project soepel voortgang vinden.

Al met al belooft Project Noorderstaete een bijzondere transformatie te worden, waarbij de samenkomst van innovatief ontwerp en een bloeiende leefomgeving centraal staan. We kijken reikhalzend uit naar de voortgang en uiteindelijke voltooiing van dit inspirerende project.

Wat hebben we gedaan

– Dienst 1
– Dienst 2

 

 

Klant

Klantnaam

Terug naar projecten