PROJECT

Appartementencomplex Kleine Gracht Hattem

Verbouw

Het oude bankkantoor en de bibliotheek in Hattem zijn door Nexlab omgetoverd tot twaalf woningen. Het oorspronkelijke complex omvatte een bankkantoor, bibliotheek en supermarkt. De supermarkt blijft behouden. Hoewel de bestaande architectuur kwaliteit bezat, was deze ook gedateerd en vereiste het complex aanzienlijk onderhoud. Bij het ontwerp is voortgebouwd op de bestaande architectuur, waarbij de details strakker en rustiger zijn uitgevoerd.

Het asbesten dak is vervangen door een stalen dak dat naadloos aansluit op het oorspronkelijke dak. De transformatie boven de supermarkt bracht ook uitdagingen met zich mee met betrekking tot het leidingwerk van de installaties en de afwatering. Het was noodzakelijk om zorgvuldig te plannen en te coördineren om ervoor te zorgen dat alle technische aspecten naadloos op elkaar aansloten met minimale verstoring voor de supermarkt eronder. Daarnaast zijn er tijdens de transformatie duurzaamheidsmaatregelen geïmplementeerd, zoals hoogwaardige isolatie en energiezuinige verlichting, waardoor de woningen niet alleen comfortabeler zijn, maar ook bijdragen aan een lagere ecologische footprint.

Bovendien zijn er doordachte ontwerpkeuzes gemaakt om de leefbaarheid en esthetiek van de woningen te optimaliseren, waardoor ze een aantrekkelijke en functionele woonomgeving bieden. Een goede samenwerking en communicatie met zowel de gemeente als de aannemer waren essentieel tijdens de voorbereiding om tot een succesvol resultaat te komen. Tevens was grondig onderzoek naar het bestaande pand noodzakelijk voor het ontwerp.

Er is een binnenplein gecreëerd voor natuurlijk licht en bergingen. De woningen zijn toegankelijk van binnenuit, waarbij de hal naar de woningen via de originele entree wordt betreden. Ze bieden ruimte en beschikken over twee slaapkamers.

Wat hebben we gedaan

– Dienst 1
– Dienst 2

 

 

Klant

Klantnaam

Terug naar projecten